Monday, February 1, 2010

Sneak Peak Paragon 202

Selama ni tak pernah nak mengupload gambar rumah yg i beli.. so this is it.. my little house.. tak semestinya kecil tak selesa betul tak?? :D ngee.. So, last Sunday pegi ajak bob menyeludup tapak site.. kiterang pi awal pg.. so tak ramai pekerja lg.. ada la beberapa org yg baru pas mandi berkemban ngan baldi memasing..

Bob ni jenis yg lurus dan tak suke buat keje2 yg semi illegal apatah lg illegal.. bab2 menyeludup ni I la yg kene pakse.. dah kene pakse baru berani sket nak masuk site.. hihi.. teringin nak tgk.. bayaran pun dah lebih 50% kene bayar.. takkan tak bleh tgk rumah betul x??

Rumah kami yg sebenarnye kene kunci so terpakse masuk kat umah org len.. tumpang masuk ya..

Blok A yg mengadap new project site Paragon 129.. waahhh.. tembok 5 kaki dah naik.. developer x kasik tenant berkenalan ngan umah seblah.. tu yang tembok tinggi sepatutnye 4 kaki jeks..


Dihadapan umah.. Pintu sliding dah masuk..

Lantai 2 x 2 tiles.. cantik tak living yg comel loteh ni.. nasib baik la anak baru sorang jeks.. huhu kalo ramai kene la duduk2 ramah mesra gituh..

Ni dapur tunjuk2 jeks ya.. bukan utk memasak rewang.. huhu.. mcmn la kalo anak dara I nak kawen nanti.. huhu.. Satu periuk nasi beso pun dah penuh.. baru ingat nak rebus telur pinang.. ekeke..

Bilik laundry aka maids room..

Tenant kat master bedroom..

Boleh la luas gaks.. hik hik.. bagi sesiapa yg membace umah lg beso.. bear with me k..

Little princess room...

Laminated flooring on the stairs..

Yeay turun..


Bilik tetamu.. boleh la masuk queen.. wat do u guys think?? ok kan.. rumah pertama.. permate hati la ye.. :D

Cerita2 lanjut akan di upload kemudian..

11 comments:

Nuha Ariana said...

wah..bila nak buat house warming ni..tak sabo I ni nak tgk umah baru...hahaha...ni area sri kembangan jugak ke?

Umi Aida said...

w/p comel.. tp area atas tu seme laminated flooring kan? mmg kelasss ghitu!

melorr said...

Bior kecik tapi belik pakai duit titik peluh sendirik...abih2 pon berutang ngn bank jer, yer tak? papepon i jeles ngn tangga+floor you! pastu tingkap tu luas gile...syokkkk oo.

Umi Aida said...

betol melor! kaida pn jeless.. sama floor dia!

Nadra Farissa said...

ha ah mama nuha.. kat ngan umah i skrang ni.. u mesti pernah lalu nye.. insyallah mesti menjemput biler wat house warming nanti.. kalo ada budget tulus lebihan2... :D

Nadra Farissa said...

hugss & kisses to my lovely opismates melor and kak aida for giving me kate2 semangat nak beli umah dan pindah umah kelak.. tq guys!!!!

Noris said...

Memang seronok sangat Ada rumah sendiri ;) kitorang pun br je pindah masuk.

me said...

i love the flooring and the tall windows! wall tinggi2 ada advantage jugak. boleh buat wall garden/landscape siap ada waterfall tu. kenduri farissa takyah buat kat rumah la, berkecah kena kemas haha. nikah kat masjid, sanding kat dewan sudah :))

tak sabar nak tunggu u update lepas dah move in weee~

Nadra Farissa said...

bukan u sahaja!! i lagik la tak sabo utk move in bebeh!! tgk da power of my interior design concepts!! mesti ada wow factor.. tp i nak gaks tips2 from u.. u have a great sense of style kak mi!!!

mercurysolace said...

hi i would like to know how i could purchase a unit at paragon 202. tried searching on the web but cant find. how did you purchase yours? appreciate if you could tell me some details. thanks. charmanekoh@gmail.com

Bandar Putra Permai Resident said...

hi there..Welcome to Bandar putra Permai. Lets join us at www.putrapermai.net and get update on all activities all around your community

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails