Sunday, June 27, 2010

Jerudong Part Brunei!!

Hari 5

Al-kisah yg lebih hebat time ke Jerudong Park (sila bace Siri 1 & Siri 2 Sarawak 2010 di babynadra.blogspot.com)..

Mama sebenarnye malas giler nak cite pasal sblum sampainye kami di Jerudong Park.. Just to cut short, sblum sampai di Jerudong we have to wait at the border between Limbang and Brunei (1.5 hours) sementara Granpa amik passports dr Uncle Mohan in Brunei, then travel from Limbang to Miri (3.5 hours) & send Uncle Mozart kat bus station kat sane.. then we travel from Miri to Jerudong (2.5 hours).. by the time sampai ke Jerudong mood sudah hilang... penat woooo... kalo tak percaye.. cubelah :D

Sampai kat sane around 5.00pm.. wakakaka (gelak giler sat..) Jerudong Part mmg bukak dari 5pm - 9pm.. Oooo macam tuh... Tp pegi theme park waktu mlm tak best ar.. kusam jeks.. dah lah kene main time maghrib.. lagik la tak best..

Ni gambo Farissa time sampai.. Time ni mama tgh bengang kot sebab papa lupe convert duit and terpakse pinjam dr granpa..

Farissa dan granpa amik gambo dgn dancing horses..

Time ni Farissa dah terover excited nk main rides2 yg ada..

Entrance Fee for Jerudong Park is free but setiap ride adalah 2 dollars and babies semua kene bayar.. which makes it very expensive la...
This Carousel is the first ride Farissa attack..

Pastuh kene pakse minum susu..

A bit of Carousel history..

Grandma, papa dan Farissa (3 Generations)

Dgn dinasour statue..

Gelongsor ni tersangat la tinggi..tp Farissa nmpknye relax jeks.. first try papa naik sekalik sebab takut Farissa terjatuh.. klako tgk papa naik gelongsor bdak2 kecik.. ekekek...

weeee~~~

The whole bunch.. Farissa leading the group..

Kat Jerudong ni byk slides and swing cam playground biasa jeks.. no special rides pun..

Tersenyum hepi...

Naik see saw dgn mama dan grandma..

Naik swing..

Pastuh mintak grandpa and grandma babysit.. Mama nk naik baby pirate ship hahaha..
hasilnye
.
.
.
.
.
.
.

video

*peringatan: this is my copyright.. sape2 terase nak copy ni baik2 haaa.. nanti ada yg kene saman..

then naik something mcuh slower..
Farissa ngan papa naik flying saucer.. hihi..

video

Hari 6
Tamu di Limbang

Kat sini la mama pi shopping barang2 kering yg nak di bawak balik ke KL (udang kering, beras gunung, ikan bilis.. etc..)

Buahan..

Pasar kat sane same jeks cam pasar kat sini...

Jagung...

Kat luar pasar Limbang..

Cube carik Farissa... hahaha... this is Farissa's Auntie's and Uncles.. Leh tak? sume muke spesen..

From Limbang singgah kat Brunei.. Ni Family Nenek Saudara Bob (Nenek Bongsu).. she has 13 Children!! Youngest is Darjah 6 and 4 of her Kids is married but she has 17 grand kids!!

Farissa sronok main!

Tgk la ni.. :) she is so hepi.. :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails