Tuesday, September 1, 2009

Seri Kembangan Karan Takdak..

Alkisah.. Ahad malam.. tengah syook2 tido tetibe jeks.. termimpi benda pelik.. mimpi cam tgh berdiri kat dlm gua.. gelap.. sunyi sepi.. panas.. mule2 leh tahan.. pastuh panas sampai leh terjage dr mimpi.. aikk nape gelap umah ni?? (slalunye bukak lampu toilet)

Kipas pun tak on.. huhu.. KARAN TAKDAK!!! tidaaaaak.. dlm ketakutan kegelapan tu.. terkial2 la mencarik lampu suluh.. tgk henpon baru kul 3pagi.. dah la sorang2.. Papa takde.. tinggal ngan Farissa jeks.. pi ke living jenguk kat luar.. rumah2 jiran pun gelap gelita.. satu taman ke??? Dah la umah takde lilin.. dah byk kalik ingatkan Papa utk beli lilin.. "tak beli2.. menyampah tul.." so.. dgn lampu suluh kat tepi bantal.. plus magazine 'HOT magazine' dok sibuk kipas si kenit.. takut terbangun laks..

Nak call kak keh tak?? huhu.. nanti rex ckp ape?? lupe laks kak keh dah selamat balik kampung... huhu.. panasnye.. bukak tingkap.. nyamuks la start menyerang..aduh.. boringnyer.. terkelip2 mate taleh tido.. tgk henfon lagik.. taleh jadik ni.. baru kuk 3.40pagi..

Pi McD la.. dah alang2 leh la sahur sekalik.. so.. call papa dulu.. mintak izin dulu... pulaknye kene accident ke ape.. org tak tau cite..

"Ello papa.. mama nak pi McD la.. "
"McD??? Watpe nak pi pagi2 ni.. lapo ek??"
"Bukan electric tade.. mama boring ni taleh tido"
"Haa.. ok.. tapi make sure la pintu kete kunci.. drive tru je kan.. jgn nak turun2 kete laks.."
"Tak.. leh ek.."

So, dgn jiwa yg gagah.. angkut Farisa, wallet, kunci kete plus torch light.. yelah luar kan gelap nak mampus.. lampu jln sume takdak.. on kete.. Nasib baik Farissa tak nangis.. dia cam syok laks.. ketawa2 sebab ingat kite main ngan dia pakai torch light.. dgn member kaki ayam masuk dlm kete.. kite ni dah la suspen.. kang dok kene sergah ngan org yg tak betul.. mampus..

Waaargh.. takut nye.. rase cam nak patah balik jeks.. tp kuatkan semangat.. nak duduk umah pun wat pe.. dgn gate dibiarkan luas terbuke.. pi lah ke mc d..

ALAAAA... McD pun gelap ar.. kate ada generator.. nape la tutup.. waaaaargggggghh kene balik semula kat umah.. keluar umah dlm gelap tak berhasil.. huhuhu...

6 comments:

Kamarulnizam Sani said...

hahaha sebelum ending tadi dah agak dah McD tu pun blackout jugak..rupanya betul.

me said...

hahahaha farah, cuaknya i baca. kelakar tapi scary sebab tgh2 malam buta. pegi mmu la lain kali.

pasni jgn lupa stock up beli kipas hand held kecik comel yg pakai battery tu, tea light candles yang kecik2 tu banyak2 (kat ikea murah) and ridsect goodnight protect yang paper type x payah bakar tu. tu la penyelamat i time2 blackout haha

melorr said...

laaa nape tak terus melencong to my house? (mcm dekat jer kan hahahah!) kalau call confident u takan dpt reach sbb coverage mobile phone kat my house sucks!

keh said...

next time call je kak keh.. rex ade pon taper.. tp aritu mmg balik kampung pon.. so tak kene laa kegelapan tu.. kalau tak kompem kite sama...

Aqeef Aniq said...

asal tak call abg pyan mintak bekalan lilin??... ingat sekejap aje blackout last2 kitaorang keluar jalan jalan cari makan... on d way tu baru ada letrik...

Nadra Farissa said...

me: I will definitely take ur advice!!

melor: kalo rumah u dekat tape.. nanti buatnye blackout smpi ke sane.. naya..

keh: next time fara sure call nye lah.. hehe.. (tp masih malu ngan rex.. huhu..)

Aqeef Aniq: isshh kak farid ni.. malu la nak call.. (sebab tak buat stok lilin..) ahaks..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails